Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een account aan voor App4Rating?

U kunt een account aanvragen door onder pakketten een keuze te maken welke pakket voor u het meest geschikt is.

Indien u niet voldoende hebt aan 9 beoordelaars (of meer beheerders wilt toevoegen), dan kunt u additionele gebruikers aanschaffen. De kosten hiervan kunt u ook terugvinden bij de pakket informatie.

 

Back to Index

Hoe kan ik mijn account opzeggen?

Hier hoeft u verder geen actie voor te ondernemen. Wanneer het abonnement beëindigd is, zal het account automatisch worden geblokkeerd.

Back to Index

Hoe weet ik dat mijn abonnement bijna verloopt?

Voordat u abonnement verloopt, zult u een herinnering per mail ontvangen dat het abonnement, indien gewenst, weer verlengd zal moeten worden.

Back to Index

Wat zijn de systeem vereisten voor het beheersysteem?

Het beheersysteem is gemaakt voor gebruik op een computer met minimaal:

Besturingssyteem:
Windows Vista en hoger, Apple OSX vanaf 10.8 en hoger

Browser:
– Google Chrome
– Firefox
– Safari
– Internet Explorer 11 en hoger

Geadviseerd wordt om te werken met Google Chrome.

Back to Index

Wat zijn de systeem vereisten voor de App?

IOS 8.0 of hoger

Android 4.o 0f hoger

Wij adviseren u om gebruik te maken van een tablet. Op een smartphone werkt de App ook prima, maar qua lay-out komt de App het meest tot zijn recht op een tablet.

De App werkt op de gangbare smartphones/tablets met IOS (Apple) en Android (de meeste andere merken). Er komen voortdurend nieuwe tablets op de markt en het is ondoenlijk om hier precies aan te geven op welke merken en types de app werkt. Vuistregel: ga ervan uit dat de tablet niet ouder is dan 4 jaar. Gewoon uitproberen: meestal werkt het prima! Mocht het echt niet lukken, meld dit dan op de website.

Back to Index

Hoe kan ik inloggen op het beheersysteem?

U kunt inloggen op het beheersysteem door naar http://admin.app4rating.com te gaan.

Alleen een beheerder kan inloggen op het beheersysteem. Een beoordelaar kan alleen inloggen via de App.

Dat betekent dus ook dat een beheerder alle gegevens onderhoudt:

 • Kandidaten
 • Gebruikers (beheerders en beoordelaars)
 • Activiteiten
 • Rapportages
Back to Index

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Zowel bij het inlogscherm van het beheersysteem als bij de App is er een link beschikbaar waarop u kunt klikken als u uw wachtwoord vergeten bent.

Vervolgens dient u uw email adres op te geven waarmee u bekend staat bij ons. Weet u als App gebruiker niet meer met welk email adres u geregistreerd staat, dan kunt u contact opnemen met uw beheerder. Weet u als beheerder uw wachtwoord niet meer, dan kunt u via het contactformulier contact opnemen met App4Rating. Wij kunnen uw wachtwoord niet zien/aanpassen, maar wij kunnen u dan wel meedelen met welk email adres u bekend staat bij ons.

Nadat u uw email adres hebt ingegeven, ontvangt u van App4Rating een mail waarmee u uw wachtwoord kunt resetten.

Back to Index

Heb ik WIFI of een internet verbinding nodig met de App?

Voor de App is WIFI of een internet verbinding nodig. Uiteraard heb je dit nodig wanneer je de App download, maar ook het ophalen en versturen van activiteiten, kandidaten en beoordelingen vergt een connectie.

Back to Index

Waar kan ik de App downloaden?

U kunt de app downloaden in de Apple iOs appstore en in de Google play store.

Back to Index

Hoe wordt een cijfer van een beoordeling berekend?

Voor het berekenen van een cijfer zijn een aantal zaken betrokken:

 • Type beoordeling
 • Score interval
 • Wegingspercentage van de vragen
 • Beoordeling van de beoordelaar

Type beoordeling

De volgende type beoordelingen zijn mogelijk binnen App4Rating:

 • 3 sterren
 • 4 sterren
 • 5 sterren
 • Cijfers

Score interval

Indien er een type beoordeling gekozen is die ongelijk is aan cijfers (in het geval van cijfers wordt het gemiddelde van de gegeven cijfers bepaald), dan kan er bepaald worden binnen welk interval de cijfers moeten vallen. De minimale waarde is 0, de maximale waarde is 10.

Wegingspercentage

Aan elke vraag van de beoordeling wordt een wegingspercentage gekoppeld. Op deze manier kunnen bepaalde vragen meer wegen in de beoordeling dan andere vragen.

Beoordeling

Uiteraard bepaalt de beoordelaar welk cijfer er uiteindelijk wordt gegeven door elke vraag van een onderdeel te beoordelen!

Hoe wordt het cijfer nu berekend?

Uiteindelijk verdient een kandidaat voor elke vraag van een onderdeel punten. Het cijfer is een optelsom van deze punten.

Stel, er is een activiteit aangemaakt met 5 sterren en een interval van 0 tot 10. 1 ster is dan ( (10-0) / 5 ) 2 punten waard. Dat betekent dat als er 5 sterren zijn gehaald, het cijfer een 10 zal zijn. Bij 2 sterren is er dan een 4 gehaald.

In het onderdeel van de activiteit zijn er 2 vragen gedefinieerd:

 • Vraag 1, met een wegingspercentage van 60%
 • Vraag 2, met een wegingspercentage van 40%

Vraag 1 zal 60% van het cijfer bepalen. Stel dat deze vraag met 4 sterren is beoordeeld. Dan levert dit de kandidaat (4 * 2) * (60/100) 4,8 punten op. Als vraag 2 met 3 sterren is beoordeeld, dan levert deze vraag ( 3 * 2 ) * (40/100) 2,4 punten op. Het totale cijfer is een optelsom van alle punten, dus een ( 4,8 + 2,4 ) 7,2.

Back to Index

Kan ik zelf niveau’s bepalen voor een kandidaat?

Bij een kandidaat kunt u een huidig niveau instellen en een gewenst niveau. Om het u als beheerder makkelijker te maken, is er een keuzelijst beschikbaar. Deze keuzelijst bevat alle waarden die er tot dan toe zijn ingegeven voor andere kandidaten. Dat betekent echter niet dat u geen nieuw niveau kunt ingeven! U kunt namelijk zelf ook een nieuw niveau ingeven. Bij een volgende kandidaat zal ook dit nieuwe niveau beschikbaar zijn in de keuzelijst.

Back to Index